Συγκίνηση στο μνημόσυνο για τη Φώφη Γεννηματά: «Κράτησε όρθιο το ΠΑΣΟΚ στα πέτρινα χρόνια»

Το μνημόσυνο για τα τρία χρόνια από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά τελείται σήμερα Κυριακή (20.10.2024). Το παρών έδωσαν ο σύζυγός της, Ανδρέας Τσούνης αλλά και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Στο Α’ Νεκτροταφείο Αθηνών συγκεντρώθηκαν συγγενείς της Φώφης Γεννηματά, νυν και πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ για να αποδώσουν φόρο τιμής στην εκλιπούσα πολιτικό που έφυγε από τη ζωή στις 21 Οκτωβρίου 2021 μετά από την πολυετή μάχη της με τον καρκίνο. Όλοι κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα πάνω από τον οικογενειακό τάφο της οικογένειας Γεννηματά.

Η τελετή ξεκίνησε στις 12:30 το μεσημέρι, και το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων οι Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Γιώργος Παπανδρέου, Κώστας Σκανδαλίδης, Άννα Διαμαντοπούλου, Παύλος Γερουλάνος, Απόστολος Κακλαμάνης, Χαρά Κεφαλίδου, Χρήστος Πρωτόπαππας, Κώστας Γείτονας, Μανώλης Χριστοδουλάκης, Παύλος Χρηστίδης, Δημήτρης Ρέππας, Μιλένα Αποστολάκη, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Δημήτρης Μάντζος, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

«Τρία χρόνια πέρασαν, όμως η αστείρευτη δύναμη και η αισιοδοξία της Φώφης Γεννηματά είναι βαθιά χαραγμένες στη μνήμη μας. Πιστεύω ότι οι προσπάθειές μας θα δικαιώσουν και τον δικό της μεγάλο αγώνα, στα πιο κρίσιμα για την πολιτική επιβίωση της παράταξής μας χρόνια», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Η Φώφη κράτησε όρθιο το ΠΑΣΟΚ στα πέτρινα χρόνια», σχολίασαν τα ηγετικά στελέχη του κόμματος στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους, ενώ επισήμαναν τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο και τον αγώνα για την πρόληψή του.

Υπενθυμίζεται ότι η Φώφη Γεννηματά είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού το 2008. Δεκατρία χρόνια μετά, στις 11 Οκτωβρίου του 2021, η νόσος παρουσίασε υποτροπή και εισήχθη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», αφού πρώτα είχε αποσυρθεί από την κούρσα για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος. Μόλις δύο εβδομάδες αργότερα, στις 25 Οκτωβρίου, και ενώ ένα εικοσιτετράωρο νωρίτερα είχε πέσει σε ηπατικό κώμα, άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο